Publicat pe

Contor pasant – montare contor pasant electric

Ce este un contor pasant?

contoar pasantContor pasant este acela care inregistreaza consumul de energie electrica defalcat din consumul inregistrat de un contor general. Aceasta este utilizat pentru a inregistrat consumul separat pe anumite zone ale casei, diferite aparate sau de catre persoanele sau firmele care au mai multe constructii in aceeasi curte si pentru a separa consumul acestora.
Acest contor pasant nu trebuie inregistrat la Enel si nici nu trebuie sa aiba siguliu pentru ca factura va veni in continuare una singura pe acelas proprietar, iar impartirea costului il veti faceti dumneavoastra ulterior.

De ce materiale avem nevoie pentru montarea unui contor pasant ?

– dibluri (numarul difera la fiecare model de contoar) trebuie tinut cont si de ce tip de perete aveti
contor pasant Citeste mai departe Contor pasant – montare contor pasant electric

Publicat pe

Impamantare sau priza de pamant specificatii

Ce este o impamantare si la ce foloseste

impamantare, priza de pamant

Termenul de Impamantare se refera la un sistem de protectie electrica impotriva electrocutarii, pentru aparatele cu carcasa metalica, sau cu elemente metalice ce pot ajunge sub tensiune.

Cand vorbim despre impamantare ne referim de fapt la doua subiecte diferite:

– instalatia de legare la pamant
– instalatia de  impamantare a echipamentelor

Instalatia de legare la pamant se refera ansamblul format din electrozi ingropati in pamant, conductoare de legare la pamant si instalatiile electrice.
Impamantarea echipamentelor este asigurarea faptului ca echipamentul operational dintr-o structura este pamantat intr-un mod corespunzator. Citeste mai departe Impamantare sau priza de pamant specificatii

Publicat pe

Montaj lustra, plafoniera – sfaturi si preturi

Ce este o lustra sau o plafoniera?

Lustra este o lampmontaj lustraa decorativa. Montaj lustra se face pe tavan. Plafoniera sau „aplica” cum se mai numeste in popor este corpul de iluminat care se fixeaza lipit pe tavanul locuintei cu un capac de sticla sau plastic.

Montaj lustra sau  plafoniera ?

In primul rand trebuie sa ne uitam pe tavan unde sunt trase fierele sa vedem cate avem.  Dupa aceea sa localizam care este firul comun (firul care vine direct din doza), impamantarea(la majoritatea blocurilor nu exista impamantare) si firul sau firele care vin din intrerupator (daca aveti intreupator cu mai multe butoane atunci aveti mai multe fire care pleaca din intrerupator). Citeste mai departe Montaj lustra, plafoniera – sfaturi si preturi

Publicat pe

Montare panouri radiante cu infrarosu cu materiale performante

Prezentare panouri radiante cu infrarosu

Montare panouri radiante cu infrarosuPanourile radiante cu infrarosu (transfer de energie prin unde electromagnetice) reprezinta o inovatie in domeniul sistemelor de incalzire datorita avantajelor numeroase pe care le au (nu produc poluarea, nu usuca aerul din incapare, incalzeste peretii si obiectele din jur, incalzeste podeaua, montare panouri radiante se face rapid).

Panourile radiante cu infrarosu reprezinta cea mai ieftina metoda de incalzire alimentata cu energie electrica. Pe langa functia de incalzire cu ajutorul acestor panouri mai beneficiati si de efectele terapeutice exceptionale, oferite de catre cristalul Turmalina care este folosit intr-un strat subtire peste elementul incalzitor, proprietate specifica panourilor radiante SunjoyPanouri radiante cu infrarosu la preturi foarte bune puteti achizitiona de pe acest site: www.panouri-radiante-infrarosii.ro/ Citeste mai departe Montare panouri radiante cu infrarosu cu materiale performante

Publicat pe

Montare tablou electric

Prezentare Tablou Electric

montare tablou electricTablou electric reprezinta parte a instalatiei electrice cu rol in distributia energiei electrice si in care se gasesc montate aparatele electrice cum ar fi: sigurante electrice monopolare sau bipolare pentru prize si intrerupatoare, protectie pentru socuri, soneria, siguranta generala etc.

Un tablou electric poate contine unul, doua sau mai multe circuite electrice, in functiile de necesitatile dumneavoastra.
La tablouri electrice nu lasati sa umble orice persoana va puteti pune in pericol locuinta.Principalele probleme care pot aparea la montare tablou electric in cazul unei persoane neautorizate si fara experienta sunt: scurtcircuitul intalatiei si dupa aceea sa fiti nevoit sa spargeti zidurile sa rezolvati problema sau chiar electrocutare persoanei. Citeste mai departe Montare tablou electric

Publicat pe

Folosim materiale electrice de calitate pentru siguranta locuintei dumneavoastra

Ce materiale electrice folosim?

6586170_orig
materiale electrice de calitate

Utilizarea unei instalatii electrice alcatuita din materiale electrice de calitate reprezinta o investitie sigura. In zilele noastre exista mult mai multi consumatori de energie electrica decat cu cativa ani in urma, de aceea este nevoie de materiale electrice de calitate, care nu permit pierderi, au o eficienta ridicata si au un risc de accidente aproape nul.

Cateva marci de  materiale electrice folosite de noi si care va garanteaza calitatea:

- pentru prize, intrerupatoare: Legrand, Schneider, Gewiss, Merlin-Gerin etc.
-pentru tablouri electrice si sigurante electrice automate: Moller, Legrand, Schneider, Gewiss ( pe langa acestea mai folosim si o gama mai ieftina Comtec) in functie de ce doreste clientul. Citeste mai departe Folosim materiale electrice de calitate pentru siguranta locuintei dumneavoastra

Publicat pe

Inlocuire instalatie electrica

Prezentare instalatie electrica

instalatie electricaInstalatie electrica defineste un ansamblu de echipamente electrice interconectate intr-un spatiu dat, formand un singur tot si avand un scop functional bine determinat.

Orice instalatie electrica presupune o serie de echipamente electrice, precum si interconexiunile dintre acestea, realizate prin diferite tipuri de conducte electrice.

Exploatarea necorespunzatoare a instalatiei electrice sau improvizatiile executate de persoane necalificate si fara experienta pot provoca daune

Citeste mai departe Inlocuire instalatie electrica