Publicat pe Un comentariu

Contor pasant – montare contor pasant electric

Ce este un contor pasant?

contoar pasantContor pasant este acela care inregistreaza consumul de energie electrica defalcat din consumul inregistrat de un contor general. Aceasta este utilizat pentru a inregistrat consumul separat pe anumite zone ale casei, diferite aparate sau de catre persoanele sau firmele care au mai multe constructii in aceeasi curte si pentru a separa consumul acestora.
Acest contor pasant nu trebuie inregistrat la Enel si nici nu trebuie sa aiba siguliu pentru ca factura va veni in continuare una singura pe acelas proprietar, iar impartirea costului il veti faceti dumneavoastra ulterior.

De ce materiale avem nevoie pentru montarea unui contor pasant ?

– dibluri (numarul difera la fiecare model de contoar) trebuie tinut cont si de ce tip de perete aveti
contor pasant
– bormasina (pentru a da gauri in perete)
– tablou de sigurante (comutatoare)

Cum se monteaza un contor pasant?

Montarea unui contor pasant se face pe peretele unei case sau unei camere pentru a defalca consumul la mai multi proprietari sau pentru anumiti consumatori. Acesta trebuie sa se fixeze pe un perete fix si sa se faca cu dibluri pentru a nu permite miscarea acestuia pentru a nu se desface sau rupe conductorul electric din legaturile facute in clemele contoarului.
Prin acest contor pasant trebuie sa trecem cu alimentarea casei, camerei sau consumatorului pentru care ne intereseaza sa vedem cosumul separat.
Trebuie montat un tablou de sigurante (daca nu este montat unul deja) din care se pleaca cu circuitele pentru casa, camera sau consumatorul pentru care ne intereseaza montarea unui contor pasant.
Dupa ce ati fixat conductori de alimentare si cei de plecare asigurativa ca ati izolat legaturile si nu are nimeni acces acolo pentru a se electrocuta.

Montarea contoarelor pasante electrice trebuie sa fie facute numai de catre specialistii autorizati ANRE.

Pentru a evita sa va puneti in pericol casa apelati numarul de telefon: 0734.283.083 sau folosind formularul de contact.

Un comentariu la „Contor pasant – montare contor pasant electric

  1. Buna ziua, pentru niste lifturi cat ar costa montarea unor contoare pasante, ca sa plateasca cei de la parter (din blocuri-vilă) strict cat consuma (cam de cateva ori luat liftul pe an) ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *